Tilfeldigheter

From: kai@sun1.hih.mil.no (Kai Magne Mauseth)
Newsgroups: no.vitser
Subject: Tilfeldigheter....

I Trøndelag er det mange fine lakseelver, og følgende skjedde i en av dem:

Det var ei humle som surra over vannskorpa. Og i elva, to meter nedenfor, var det en laks. Og laksen så denne humla, og tenkte at hvis den flytter seg to meter nedover, så hopper jeg opp og tar den, for det var ei feit og fin humle. Den ville han ha.

Men, ved elvebredden sto det en bjørn, for det er mange bjørner i Trøndelag. Bjørnen så laksen som var i elva, og tenkte at den hadde vært god å fått tak i. Han så også humla, og hvis bare den kunne flytte seg to meter nedover, så ville laksen hoppe opp, og så kunne bjørnen ta laksen, og spise seg mett.

Men, litt oppi skråninga satt det en jeger og spiste ei brødskive med geitost. Og han så bjørnen, men den sto litt skjult bak et tre, sånn at han ikke kunne skyte den. Men han så også humla og laksen, og tenkte at hvis humla flytta seg to meter nedover, så ville laksen hoppe opp og ta humla, bjørnen ville flytte seg fram og ta laksen, og da kunne jegeren skyte bjørnen.

Men, litt lenger oppi skråninga satt det ei mus under rota på et tre, og hun så brødskiva med geitost til jegeren, og tenkte at den hadde hun lyst på. Musa så også humla og bjørnen og jegeren, og tenkte at hvis humla flytta seg to meter nedover, så ville laksen hoppe opp og ta humla, bjørnen ville ta laksen, jegeren ville slippe brødskiva for å skyte bjørnen, og da kunne musa ta brødskiva.

Men, enda litt lenger oppi denne skråninga satt det en katt, og katten så musa som satt under rota, men ville ikke klare å få tak i den før den gjemte seg. Katten så også humla og laksen og bjørnen og jegeren, og så at hvis humla flytta seg to meter nedover, ville laksen hoppe opp og ta humla, bjørnen ville ta laksen, jegeren ville skyte bjørnen, musa ville springe fram og ta brødskiva, og da kunne katten ta musa og spise seg mett på den.

Og mens de ventet, så flytta humla seg to meter nedover. Laksen hoppa opp og tok humla, bjørnen sprang fram og tok laksen, jegeren la fra seg brødskiva og skjøt bjørnen, musa sprang fram for å ta brødskiva, men snublet i noen kvister, og trilla helt ned og uti elva.

Og moralen blir da:
Det skal til veldig mange tilfeldigheter før du får ei blaut mus!!!!