Roland B. Lamer bites the dust.


Da Dragnet har vært nede i et par timer, grunnet harddisk crash på mainserveren på Reinfjellet, har en gammel melding til ALL blitt sendt ut. Den er fra Roland B. Lamer, og spør etter Minesweeper kloner til Oric. Denne meldingen er som sagt foreldet, og Roland påpeker at han nå har fått tak i en nesten bugfri versjon. Han kodet den selv.

Nyhet for Oric-1, Sinclair ZX-81, Spectravideo, Laser 2000, VIC-20 og BBC brukere: Fra Dragnet kan du nå downloade shareware versjonen av "Lotus Turbo Esprit Notes", det eneste programmet du trenger på kontoret. Kombinert bilspill og database. Holder rede på lunsjavtaler såvel som highscores, sier en fornøyd koder, Roland B. Lamer.

Roland B. Lamer har nylig uttalt, i en melding adressert til ALL på Dragnet, på spørsmål om når Oric vil få multitasking, at "Oric har alltid hatt multitasting."
En person (som ikke var Oric-eier) påpekte derpå at det var spurt om multitasking, det å kunne kjøre flere programmer samtidig. Roland beroliget den ulmende forvirringen som da oppstod blant brukerne av Dragnet ved å poengtere at Oric alltid har hatt mulighet til det. "Problemet", innrømte Roland, "var dersom du bare hadde en monitor. Da måtte du operere i blinde på den ene Oricen, mens du hadde den andre tilkoblet monitoren."
Bob Comaz, sysop på Hobbex BBS, reply'et på denne meldingen, og påpekte at det hos Narvesen på Fagernes var å få kjøpt en switchboks som automatisk trace'et tastetrykk og switchet til den Oricen hvis tastatur var aktivt. Flere illsinte Oriceiere svarte på dette, og krevde strakstiltak for å få produsert en switchboks som switchet etter Joystick-movement istedenfor tastatur.

Det var Vegar Beid på informasjonsmotorveien som spurte om når Doom vil bli utgitt til Oric. Roland B. Lamer syntes dette var et viktig spørsmål, og siden han hadde svaret gjorde han likegodt mottakeren om til ALL på reply'en. "Doom er nesten ferdigkodet. Betaversjonen har en hel level som fungerer nesten helt bugfritt! Jeg har selv sett det, siden det er jeg som har kodet det. Det vil feature'e state-of-the-art ASCII grafikk, med monstrene tegnet av Bob Comaz i Deluxe Pain VI for Sinclair QL, som portes over til Oric."

Den overraskede politimannen fra UP godtok ikke Roland B. Lamers forslag forleden, da han ble tatt i sin gule Opel Kadett i 142 km/t gjennom Otta sentrum. Han skulle nå åpningsseremonien i norgesmesterskapet i Summer Games på Fagernes, men måtte sitte på med Bob Comaz resten av veien, da UP mannen ikke godtok å få et gammelt ISA Cirrus Logic skjermkort istedenfor førerkortet.

Det var på "Data '95" messen på Sjølyst Roland B. Lamer først lanserte planene om å lage en klon av klassikeren fra Commodore 64, "Bruce Lee" for Oric-1. Det var ikke før han hadde en nesten bugfri versjon klar at han fikk vite at det var visse legalitetsproblemer knyttet til navnet. Men Roland, som rådførte seg hos sysop på Hobbex BBS, support BBS for Dragnet, Bob Comaz, greide brasene, kun for å tilfredstille et sultent Oric publikum. Ved å rename'e spillet til Donaldbrus UfatteLee snodde han seg ut av advokatenes edderkoppnett. (Advokatenes edderkoppnett har WWW adresse http://l.a.law.net/lawyers/spiderweb.html)

Roland sendte nylig inn en klage på det nye Lydblåser 16 bits lydkortet han hadde kjøpt via Narvesen på Karl Johansgate. Brukermanualen som omhandlet hvordan man satte de 16 bitene sammen til ett kort var nemlig på Cantonesisk.

Roland B. Lamer, som i forrige nummer av Oric User skrev review'en av "Dorull Craw" har søkt profesjonell hjelp for å kvitte seg med de værste dyslektiske problemene sine. "Hvor er kråkene? Hvor er dorullene? Alt jeg ser er et tegneprogram! Skal brukeren kanskje måtte tegne dem selv?", er de nøyaktige ord Roland førte ut av sin kulepenn, (Matriseskriveren hadde "Paper out Error") hvorpå koderen av "Corell Draw for Oric", Bob Comaz, gav ham en kraftig ørefik.

På en lapp som ble funnet på Majorstua på Oslos værste vestkant, stod det at Roland B. Lamer, formann i Forbundet av RS232, har foreslått et forbud mot bruk av 16550 UARTer, da disse er til sjenanse for majoriteten av Oric/Sinclair QL/VIC 20 etc. brukere som ikke har denne muligheten til highspeed overføringer. Denne lappen var en kladd av en melding som skulle ha blitt sendt til ALL på Dragnet, men som Roland mistet da han åpnet en flaske Donaldbrus rett etter finalen i NM i Donkey Kong i NRK P1.

I går leste Jon Gelius i Dagsrevyen opp: "Dragnet er oppe igjen, etter harddisk crashet på mainserveren på Reinfjellet igår. Roland B. Lamer, som egenhendig filte til et VL kontrollerkort med 16550 UART FIFO, 2 serielle porter, 1 parallell og 1 gameport til å passe i ISA slot, innrømmer at det hadde vært lurere å bytte kortet til ISA hos forhandleren. Det er Roland B. Lamer som sier dette i en pressemeldig til NTB." På kveldsnytt ble det av Einar Lunde gjordt oppmerksom på at meldingen var ment å skulle være til ALL på Dragnet, og ikke til NTB.

I en annonse under "Kunngjøringer" i Aftenposten, stod det å lese: "Dette er IKKE ment som en melding på Dragnet, da Bob Comaz' snøscooter har motorstopp som umuliggjør transport til Reinfjellet for å gjøre daglig vedlikehold av Dragnets mainserver, som har fått harddisk crash. Dragnet vil være oppe igjen så snart Bob Comaz mottar tennplugger fra Narvesen på Gol. Signert: Roland B. Lamer". Meldingen dukket opp på Dragnet, til ALL, tre dager senere.


Geir Danielsen (zaphod@nordnett.no) 08-Feb-96 01:36:12 Newsreader: Thor 2.1
"Attempts have been made to distinguish between 'real' religions entitled to
immunities and 'cults'. This can't be done, short of establishing a state
religion.... which is a cure worse than the desease." Robert A. Heinlein.

Tilbake til HTML-files.