Etter at smartkortleseren til Buypass sluttet å fungere i Windows 7 betaen min, tenkte jeg at det var på tide å se om jeg fikk den til å fungere i OSet jeg bruker mest til daglig, Gentoo Linux. Litt kjapp googling viste meg at dette i grunn ikke burde være spesielt vanskelig. Buypass har tilogmed en egen miniguide for dette.

Nødvendige pakker installeres enkelt med: sudo emerge -av pcsc-lite ccid

Legg til nsplugin som make-flagg for java. (evt legg det inn for hele systemet ved å legge det i /etc/make.conf). Installer deretter vanlig Sun Java: sudo emerge sun-jre-bin

Start smartkort-daemonen sudo /etc/init.d/pcscd start

Bruk en browser som støtter javapluginsen og gå til Norsk Tipping. (Jeg brukte chromium-bin, da jeg ikke umiddelbart fikk det til å fungere med Firefox og Opera)

Til slutt, sørg for at smartkort-daemonen starter etter neste kjerneoppgradering: sudo rc-update add pcscd default

Husk nå å ikke spille bort alle pengene du har. :)